Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: Időspirál


Hír: : Időspirál
(Kategória: Misc)
Küldte: webmester
2019. december 11. szerda - 10:34:19

Tudósítás az „Időspirálról”

Egy novemberi délutánon ismét különleges programra invitált bennünket Marika néni. Több diáktársammal együtt Hódmezővásárhelyre, a Szent István Általános Iskolába látogattunk el. Itt zajlott ugyanis a Matematika és kémia kedvelők klubjának Időspirál című rendezvénye.
A hetedik és nyolcadik osztályosok kémia tudásukat tesztelhették és fejleszthették, molekulákkal kísérleteztek. Az ötödikes, hatodikos gyerekek, azaz mi, tableteken dínókat kelthettünk életre, melyeknek a csontvázát is láthattuk a képernyőn. Sőt, egyes dínókat az asztalon meg is lehetett sétáltatni. És volt még egy élmény, amit mindenki átélhetett. Nagyon izgalmas volt, mert felpróbálhattunk egy VR szemüveget. Ezzel virtuális kirándulást tettünk az óceánban, és érdekes tengeri állatokkal ismerkedtünk meg. Néhány társunkat bekapta egy cápa, s voltak, akik nekimentek egy óriási sziklának. Legtöbbünknek annyira tetszett ez a játék, hogy újra ki akartuk próbálni. Voltak olyan szerencsések, akiknek sikerült is „repetáznia”.
A félelmetes kalandok után, a program befejeztével azonban mindenki épen, egészségesen, és nem mindennapi élményekkel a tarsolyában térhetett haza.

Ezen hír származási helye: Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
( http://tabansuli.szegedvaros.hu/news.php?extend.496 )