Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: Énekkar kirándulás


Hír: : Énekkar kirándulás
(Kategória: Misc)
Küldte: webmester
2018. november 27. kedd - 10:03:55

Iskolánk énekkara október 7-9-ig Szlovákiában vett részt egy koncerttel, baráti találkozóval egybekötött kiránduláson. Első állomásunk Világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság volt, ahol egy 11.-es fiú mesélte el az Apátság történetét élvezetes előadással. Délután Komáromban megtekintettük a Monostori erődöt, ahol kipróbáltuk az akusztikát, majd végigjártuk az épületeket. Másnap reggeli után Bősnél végignéztünk egy hajóátemelést, majd Pozsony titkaival ismerkedtünk. Délután Nagyszombatban tettünk sétát.
Harmadik nap izgatottan vártuk a gútai kirándulást. Megható volt az a vendégszeretet, ahogyan fogadtak bennünket Gútán, a Corvin Mátyás Általános Iskolában. Emlékezetes marad a közös október 6-i ünnepség, amit énekkarunk szereplésével és közös népdalénekléssel zártunk. A közös éneklés, új kapcsolatok, rengeteg élmény köti ezek után össze a két iskola diákjait. Reménykedünk a találkozás megismétlésében.
Szeretnénk köszönetet mondani a Bethlen Gábor Alapítvány pályázatának, a Szeged Megye Jogú Város Önkormányzatnak, a Szegedi Tabán Iskolai Alapítványnak és a szülőknek, hogy anyagilag támogatták énekkaros diákjainkat.


Ezen hír származási helye: Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
( http://tabansuli.szegedvaros.hu/news.php?extend.419 )