Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: MTA konferencia


Hír: : MTA konferencia
(Kategória: Misc)
Küldte: webmester
2017. december 19. kedd - 08:59:19

TABÁNOSOK ismét a Magyar Tudományos Akadémián


2017. december 8-án az iskolából néhányan Sós Marika néni vezetésével részt vettünk Az ember alkotta anyag - a XXI. század anyaga című konferencián a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.
Igazán érdekes témákról hallottunk előadásokat: ipari forradalmak a műanyagiparban; az okos eszközök és az internet forradalma; ember-robot kapcsolat: a gyógyítás forradalma; a közlekedés forradalma: önvezető autók; a műanyag termékek gyártásának forradalma: prototípustól a késztermékig.
Számomra a legérdekesebb a Sophiet, a robotnőt és Jacket, az önműködő autót bemutató előadás volt.
A rendezvény után elmentünk az Országházba, ahol láttunk egy őrségváltást, és megnéztük a Felsőházi termet is. Innen átsétáltunk a Szent Péter-bazilikába, a római katolikus egyház első számú szentélyébe, ahol lehetőségünk volt megcsodálni első királyunk, Szent István jobb kezének mumifikálódott maradványát. Végül ellátogattunk az 1998 óta megrendezésre kerülő Vörösmarty téri Adventi- és Karácsonyi Vásárba.
Nagyon jól éreztük magunkat ezen a kiránduláson. Köszönjük szépen, hogy az AGROFOL Magyarország Kft meghívottjaiként mi is részt vehetünk a konferencián, s e varázslatos nap részeseiként életre szóló élményben részesültünk.
Simon Boglárka 7.a osztályos tanuló
Ezen hír származási helye: Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
( http://tabansuli.szegedvaros.hu/news.php?extend.371 )