Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: Játék az élet

Játék az élet

Játék az élet
NTP-TFJ-17-0094

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2017-2018. évi Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett „A tehetségesítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok” pályázatán iskolánk 1.300.000 Ft-ot nyert.
Ebből az összegből a nyelvi, az interperszonális és a térbeli-vizuális tehetségterületek fejlesztését segítő eszközöket vásároltunk. A nyelvi területet fejlesztő játékok a kommunikáció módját és a helyzetek felismerését segítik. Sokféle alkalmazási lehetőséget nyújtanak, nemcsak anyanyelvi, hanem idegen nyelven is fejlesztik a képességeket. Az interperszonális terület magába foglalja a szociális készségek, az empátia és az érzelmi intelligencia fejlesztését. Játékok segítenek a siker és kudarc elfogadásában.
A gyerekek megtanulták védeni, megbecsülni új eszközeiket. Több eszközt kötetlenül a könyvtárban, és napköziben az udvaron, nem irányított foglalkozás keretében is használnak. A beszerzett játékokkal és eszközökkel élménydúsabbá tettük az ismeretszerzést, a kooperatív tevékenységeket sikeresebben végzik. A kültéri játékok sok mozgást segítenek, fejlesztenek, az alsós napközisek minden naposan használják ezeket. Az eszközök használata által több gyermek kapott kedvet, hogy tehetségét versenyeken is kipróbálja, magabiztosságuk nőtt, önértékelésük pontosabb lett.