Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: Hírek

Beiratkozás 2016/2017-es tanévre

Általános iskolai beiratkozás ideje a 2016/2017-es tanévre:

2016. április 14. (csütörtök) 8.00-19.00 óra között
2016. április 15. (péntek) 8.00-19.00 óra között


További információ a Leendő elsőseinknek menüpontban.

2016. március 07. hétfő - 09:13:54 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Zrínyi Ilona Matematika Verseny

A Zrínyi Ilona matematika versenyben megyei fordulójában egyéniben Szabó Eszter (6.b) 2. lett, Varga Zalán (6.b) 9., helyezést ért el. Ők ketten és Harmat Máté (6.b) csapatban pedig elsők lettek a 6. osztályosok között. Felkészítő: Machánné Tatár Rita. A nyolcadik osztályosok versenyében Csóti Kristóf (8.b) 4. helyezést ért el, felkészítője Sós Mária. Szabó Judit (4.b) a negyedikesek között 8. lett, felkészítője Dobor Ágnes.
Sok szeretettel gratulálunk!
2016. március 05. szombat - 08:27:15 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Kompetenciamérés

ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS - 2015

A kompetenciamérés arra a kérdésre keresi a választ, hogy a tanulók képesek-e a tudásukat az életben alkalmazni és további ismeretszerzésre felhasználni? Vagyis birtokában vannak-e annak az úgynevezett „eszköztudásnak”, amely sikeres továbbhaladásukhoz nélkülözhetetlen? Ezért a felmérés tesztjei alapvetően nem a tantervi követelmények teljesítésére, hanem valódi problémák, helyzetek megoldására irányulnak. Nem tantárgyi tudást, hanem bizonyos kompetenciákat, képességeket mérnek.
A szövegértési és matematikai teszteket az ország összes általános- és középiskolájában egységes feltételek között, azonos időben írja meg a 6., 8. és 10. évfolyamok minden tanulója, és központilag értékelik.
A mérésben részt vevő diákok, csak a feladatlapokkal foglalkoznak ezen a napon. A kitöltés ideje 4x45 perc, amiből két munkafüzet magyar-, kettő pedig matematika feladatokat tartalmaz.
A kompetenciamérés feladatlapjait külön felkészített javítók értékelik, majd az eredményeket az Oktatási Hivatal Közoktatási Mérési Értékelési Osztálya munkatársai számos szempontból feldolgozzák.
A diákok a méréssel egyidejűleg megkapják mérési azonosító számukat. Ennek segítségével a következő honlapon a tanulói teljesítmények megtekinthetők: https://www.kir.hu/okmfit/tanulo.aspx
Összefoglalva: a Tabán iskolások tavaly is jól teljesítettetek!Részletes telephelyi értékelés megtekinthető: https://www.kir.hu/okmfit/getJelentes.aspx?tip=t&id=029672&th=1
A szegedi iskolák jelentései a https://www.kir.hu/okmfit/kereso.aspx?t=f&fid=39011654 honlapon találhatók.2016. március 04. péntek - 08:00:19 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Az iskolai versmondó verseny eredményei

Február 15-16-án Horváthné Csikós Andrea és Tövisháti Anikó napközis tanítónénik szervezésében lezajlott az alsó tagozatosok iskolai versmondó versenye. Az I-II. helyezettek képviselik iskolánkat a városi versmondó versenyen.

1-2. évf.: I. : Révész Zsófia 2.a, felkészítő: Petri Ilona
II.: Sandrik Imola 2.a. felkészítő: Petri Imola
III.: Jenei Noémi 1.a. felkészítő: Dusa Rozália


3-4.évf.: I.: Szűcs László 3.a.: felkészítő: Szilágyi Gábor
II.: Dobó Evelin 4.b.: felkészítő: Szabóné Erdődi Emese
III.: Köleséri Zsófia 3.c.: felkészítő: Fónad Péterné


2016. február 29. hétfő - 10:54:15 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    Napközis csoportjaink januári alkotásai

Az aulában megtekinthetőek napközis csoportjaink januári alkotásai.

2016. február 22. hétfő - 09:02:33 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    Matekguru versenyeredméynek

matekguru2016.pdf

2016. február 22. hétfő - 08:26:10 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Művészeti pótbefizetés

A művészeti iskola II. féléves térítési díjának pótbefizetése 2016. február 23-án (kedden) 15:00 és 16:00 között lesz a 10-es tanteremben.

2016. február 22. hétfő - 07:48:02 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Hitoktatás

Tisztelt Szülők!


A 2016/2017-es tanév hitoktatásának szervezése elkezdődött. 2016. március 7-én 16-17 óra között tartjuk tájékoztató napunkat, ahol az iskolában oktató felekezetek bemutatkoznak. Bővebb információ a hitoktatás menüpontban.


2016. február 17. szerda - 14:09:27 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Báli köszönet

Tisztelt Szülők, Kedves Támogatóink!


A meghirdetett programnak megfelelően 2016. február 6-án nagyon jó hangulatú bálon találkozhattunk. Köszönjük, hogy ilyen sokan támogatták rendezvényünk sikerét és, ezáltal az alapítványt is. Van, aki a bálra jött el, és bizton állíthatjuk, hogy jól érezte magát, mások tombolatárgyak felajánlásával, támogató jegy vásárlásával segítettek bennünket. A bevételnek meg van a helye: a kuratórium által elfogadott tevékenységek támogatásához járul hozzá ez az összeg (126.550.-Ft). Reméljük a következő rendezvényünkön is számíthatunk Önökre, ami a Tabán est lesz 2016. június 3-án. Közzé tesszük a bálon részt vevők és ajándékkal támogatók névsorát, reméljük, nem hagytunk ki senkit. Köszönjük a Tisza-River étteremnek a nagyszerű menüt és a remek kiszolgálást, Vecsernyés Róbertnek pedig a fergeteges hangulatot.

Üdvözlettel: az alapítvány kuratóriumaMinden osztály szülői közösségének köszönjük a támogatást.
Az Ádelhardt családnak, a Fülöp családnak, a Varga családnak, a Szabó családnak, a Kovács családnak, a Djurovic családnak, a Jójárt családnak, a Kádár családnak, a Horváth családnak, a Szabó családnak, a Nagy családnak, a Michl családnak, a Hári családnak, Benedek Andrásnénak, a Szenczi családnak, a Tomán családnak, a Révész családnak, Császár-Nagymihály Évának, a Babarczi családnak, a Frankó családnak, Fónadné Csukás Andreának, Fülöp Ildikónak, a Bereczky családnak, a Kőrösy családnak, a Czeigersmidt családnak, a Turák családnak, a Csermák családnak, a Simon családnak, a Rensz Kft-nek, a Szint Kft-nek, Nestlé – Tóta Józsefnek, Pizza Monkey – Németi Norbertnek, Kancsár Lászlónénak, Trifkovic Cséke Nikolettának, Kovács Arnoldnak, Dr. Szentgyörgyi Pálnak, Berkó Viviennek, a Tabán Mini Marketnek, Reisz Ferencnek, a Szeged Bike üzletnek, a Kerékpár Szigetnek, a Diána Virágshopnak


2016. február 15. hétfő - 11:07:59 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Meleg István Kémia Emlékverseny

Ebben a tanévben is beneveztünk a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium által szervezett verseny levelezős fordulóira.
Az elért pontszámok alapján a középdöntőben folytatódott a verseny: a hetedik évfolyamon Erdei Laura, a nyolcadikosok között Bodó Bálint és Csóti Kristóf versenyzett.
A teljesítményünk alapján a döntőbe is meghívást kaptunk, melyet 2016. február 6-án, szombaton rendeztek meg.
Az elméleti és számolási feladatok komoly kihívást jelentettek, de Sós Mária tanárnő alapos, sokrétű felkészítő munkája szép eredményekhez vezetett:

Erdei Laura 7.b osztályos tanuló VI. helyezést
Bodó Bálint 8.b osztályos tanuló III. helyezést
Csóti Kristóf 8.b osztályos tanuló I. helyezést ért el.

Marika néni felkészítő munkáját köszönjük szépen!2016. február 08. hétfő - 14:47:52 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Oldal:   <<        >>