Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: Hírek

Kiállítás napközis csoportjaink szeptemberi munkáiból

Az aulában egész októberben megtekinthető az összeállítás napközis csoportjaink szeptemberi alkotásaiból. Íme egy kis ízelítő:2015. október 12. hétfő - 11:05:45 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    Kis fecskéink első munkái

Napközis csoportjaink ezzel a kis összeállítással fogadták az új elsősöket, melyhez már ők is hozzájárultak saját munkáikkal.

2015. október 12. hétfő - 11:01:20 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    Művészeti térítési díj pótbefizetés

Művészeti térítési díj pótbefizetése:
2015. október 8. 15:00-tól 16:00-ig
Helyszín: 10-es tanterem


2015. október 06. kedd - 14:25:57 by webmester
Posted in Misc | Comments: 16 |     Nyomtatóbarát változat    Fogadóóra

A következő fogadóóra időpontja:

2015. október 05. hétfő
alsó tagozatnak: 16:30-tól
felső tagozatnak 17:00-tól
2015. szeptember 25. péntek - 14:45:04 by webmester
Posted in Misc | Comments: 18 |     Nyomtatóbarát változat    Művészeti térítési díj

A művészeti térítési díj beszedésének időpontja:
2015. október 6-án 15:00-tól 17:00-ig


Térítési díjak táblázata
Szükséges iratok
Nyilatkozat


2015. szeptember 21. hétfő - 14:53:20 by webmester
Posted in Misc | Comments: 12 |     Nyomtatóbarát változat    Tankönyvosztás

Tankönyvosztás2015. augusztus 31-én 8.00-16.00 óráig.

1-2-3. évfolyam és a rászorultság alapján ingyen tankönyvesek 2015. szeptember 1-jén kapják meg a tankönyveket.

Csekkek befizetési határideje: 2015. szeptember 15.

A befizetésről szóló csekk fénymásolatát legkésőbb

2015. szeptember 16-án kérjük leadni az osztályfőnököknek!


2015. augusztus 26. szerda - 09:26:44 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    Közlemények


Tisztelt Szülők!

A tankönyvek kiosztását akkor kezdhetjük meg, ha a KELLO elküldi az átvételi elismervényeket (3 pld.) Amint ezek megérkeznek, tájékoztatjuk Önöket a tankönyvek kiosztásáról.


Iskolavezetés

A javítóvizsgák 2015. augusztus 25-én 8:00-kor lesznek.
A tanulók hozzanak íróeszközt és a bizonyítványukat.

Jó felkészülést!


2015. június 25. csütörtök - 08:16:33 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    Nyári vezetői ügyelet


Iskolánk vezetői ügyelete:

2015 július 1-től augusztus 19-ig

Minden szerdán 08:00 - 12:00-ig tart.


2015. június 23. kedd - 08:27:31 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    
Naprendszertől a dermesztő csodákig


Tabán Általános Iskola és AMI, 2015. június 12.


A Tabán Általános Iskola Diák Önkormányzata és Természettudományos Munkaközössége 2015. június 12-én természettudományi napot szervez.
A rendhagyó tanítási nap első órájában diákgyűlésen vesznek részt a tanulók.
A nap során kb. 350 tanuló „2015 - A Fény Nemzetközi Éve” alkalmából a Partiscum Mobil Planetárium előadásán gyönyörködhetnek a világ csodáiban. Az előadás során egy teljes kupolás, FullHD film segítségével végiglátogatják a Naprendszer bolygóit, megismerik ezek jellegzetességeit, fizikai paramétereiket, sőt néhány bolygó felszínére „le is szállnak”. A diákok tanulmányozhatják az égbolt nevezetes csillagképeit, megismerhetik a Sarkcsillag és az északi irány megtalálási módját. Ezt követően élőszavas planetáriumi bemutató keretében megtudhatják, milyen szabad szemmel észlehető objektumok, bolygók, galaxisok, csillagködök láthatók az égbolton. A bemutató során valósághű felvételek segítségével elevenednek meg a Naprendszerben található bolygók, holdak, kisbolygók. A magyarázó szöveg alkalmazkodik az életkori sajátosságokhoz.
Ezen a napon 120 tanulók ellátogat a Szent-Györgyi Albert Agorába. A gyerekek itt megtekintik az Informatika Történeti Kiállítást. Ez a világszínvonalú gyűjtemény, mely a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság támogatásával készült, a számítógépek hőskorának „ereklyéit” - M3, URAL2, RAZDAN, MINSZK 22, a „szegedi Katica” stb. – és a legújabb kor gépeit, eszközeit egyaránt felvonultatja. A számítástechnika hőskorát szimbolizáló gépekből ennyire sokrétű gyűjteménnyel egyik múzeum sem rendelkezik a világon. A működőképes eszközök bemutatóján túl a legkorszerűbb interaktív látványelemek és kiállítási tartalmak teszik felejthetetlen élménnyé a Kiállítást.
A diákok ellátogatnak a Látványlaboratóriumba is, ahol a genomikai alapú orvosdiagnosztikai, biokémiai eljárásokkal ismerkednek. Ezeket a vizsgálatokat mikrométer mérettartományú csatornarendszerekben lehet jól megvalósítani. Ez a mikrofluidika, amely során kis mennyiségű anyagon, igen nagyszámú mintán, gyorsan lehet vizsgálatokat végezni. A Látványlaboratórium ennek az érdekes és ígéretes irányzatnak a komplex bemutatását ígéri látványos demonstrációkkal.

A programot gazdagítva az Agorába látogató tanítványaink „2015 - A Fény Nemzetközi Éve” alkalmából Természetünk fényei címmel is láthatnak előadást.

A Tabán Iskolában maradt tanulóinkra is nagyon színes programok várnak:

• Dr. Sós Katalin főiskolai docens a „Dermesztő csodák” kísérletes termében a hőmérő
-196 oC–ot fog mutatni. A hideggel léggömböt, flakont roppantunk össze, elektromos áramot állítunk elő. Hétköznapi csodákat, sok-sok látványos, meghökkentő, olykor hihetetlennek tűnő fizikai kísérletet láthatnak majd a gyerekek, sőt maguk is szereplői lesznek a „mutatványoknak”.
• Gömöri Csilla a Szegedi Sport és Fürdők minőségirányítási és kommunikációs vezetője Szeged egyik kincséről, az Anna-vízről, az Anna fürdő történetéről tart előadást és vizes kísérleteket mutat be.
• Tallér Szandra rendőr törzsőrmester, közösségi rendőr és kollégái a balesetmentes közlekedésről beszélnek majd, és a rendőrség munkájával, a rendőrségi autóval ismertetik meg a tanulókat.
• Óré Mihályné, Évike a Magyar Epilepsziával Élők Alapítvány önkéntesekéként az epilepszia betegségről fog majd beszélni. Célunk, hogy a gyerekeink szemében az epilepszia ne egy stigma, ne tabu legyen, és segítsük az ezzel élő az embereket.
• Természetesen egy ilyen sokszínű nap programjából a gyerekek egyik kedvence, a kutya sem hiányozhat. Két helyszínen is lesz terápiás kutyabemutató. Az utóbbi évek számos tudományos vizsgálata is igazolta azokat a sejtéseket, miszerint a kutya-ember kapcsolatban sokoldalú gyógyító, terápiás erő rejlik. A kutya feltétlen szeretete, együttműködési készsége akaratlanul is jobb kedvre deríti, aktivitásra készteti a résztvevőket.
Ezúton is köszönjük, hogy előadóink megtisztelnek bennünket és eljönnek hozzánk előadást tartani.
Reméljük, hogy információkban, élményekben gazdag programokon vehetnek részt tanítványaink.2015. június 02. kedd - 13:12:32 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    Gyereknap a napköziben

Május 28-án délután jó hangulatú gyereknapi mulatságon vehettek részt iskolánk napközis diákjai. A szervezést köszönjük Dusa Rózsa és Szabóné Erdődi Emese tanító néniknek. Külön köszönet hatodikosainknak akik az állomáshelyeken segítették a játékos vetélkedők lebonyolítását.2015. június 01. hétfő - 11:08:09 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    Oldal:   <<        >>