Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: Hírek

Szeptembertől új jogszabály!

Szeptembertől új jogszabály lép hatályba mely szerint:

"az általános iskolában a nevelés-oktatást a délelőtti és délutáni tanítási időszakban olyan módon kell megszervezni, hogy a foglalkozások legalább tizenhat óráig tartsanak, továbbá tizenhét óráig – vagy addig, amíg a tanulók jogszerűen tartózkodnak az intézményben – gondoskodni kell a tanulók felügyeletéről. Az általános iskola e törvény rendelkezéseinek megfelelően egész napos iskolaként is működhet.
NKT. 27§ 2. bekezdés

A tanuló kötelessége, hogy
a) részt vegyen a kötelező és a választott, továbbá általános iskolában a tizenhat óráig tartó egyéb foglalkozásokon és szakmai gyakorlatokon.
NKT 46. § (1)

Indokolt esetben az alábbi kérelem kitöltésével lehet kérvényezni, hogy a gyermek - egyéb elfoglaltságai miatt - távol maradjon a délutáni foglalkozásoktól:
Felmentes.pdf

2013. július 03. szerda - 11:25:45 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    Eszközlista 2013/2014-es tanévre

Tisztelt Szülők!

A 2013/2014-es tanévre, az alábbi felszerelésre, eszközökre lenne szükségünk a zavartalan munkához:

eszkozlista_1._oszt.doc
eszkozlista_2._oszt.doc
eszkozlista_3._oszt.doc
eszkozlista_4._oszt.doc

eszkzlista_5-8_oszt..doc

A lista az eszközjegyzék menüpontban is megtekinthető!

Előre is köszönjük!

2013. június 04. kedd - 14:54:56 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    Október havi étkezési térítési díj pótbefizetése

Október 3.
(csütörtök)

8:00- 15:00


TOVÁBBI BEFIZETÉSRE NINCS LEHETŐSÉG !


2013. szeptember 19. csütörtök - 13:43:16 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    Megelő-ZOO projekt nap

A szegedi Vadas parkban megrendezésre kerülő Megelő-ZOO projekt napon iskolánkból négy tanuló (Gaál Péter 6.b, Volford Anna 7.a, Gyuris Beatrix 8.b, Kiss Dorottya 8.b) vett részt baleset - és bűnmegelőzés foglalkozásokon, amelyeken hasznos információkat szereztek, játékos gyakorlati oktatást kaptak.

A rendezvényen adták át a "Vigyázzunk az értékeinkre!" rajzpályázat különdíját Bárkányi Bettina 6.a osztályos tanulónak.
Felkészítő: Machánné Tatár Rita

Munkájukhoz és eredményükhöz gratulálunk!

2013. június 24. hétfő - 09:04:49 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    Hevesy György Országos Kémia Verseny 2012/13.

Iskoláink tanulói közül ketten jutottak be a Hevesy György kémiai verseny országos döntőjébe. Dobó Anita 8.a osztályos és Horváth János 7.b osztályos versenyzőnk Sós Mária tanárnő vezetésével utazott Egerbe a három napos eseményre. Kis csapatunkat szülők is kísérték, együtt izgultak a résztvevőkkel.
A háromfordulós verseny az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola Kémiai Tanszékén került megrendezésre. Az írásbeli feladatsor megoldására 120 perc állt rendelkezésre, ezt követték a gyakorlati feladatok, majd a szóbeli forduló.
Tanulóink nagyon szép eredményekkel büszkélkedhetnek.
A nyolcadikosok között Dobó Anita 4. helyezést ért el, és évfolyamán ő volt a legjobb a szóbeli fordulóban.
A hetedikesek között Horváth János 2. helyezést ért el, és az írásbeli fordulóban ő teljesített a legjobban.
Köszönjük Sós Mária tanárnőnek a sok különórát, az eredményes felkészítő munkáját.
Köszönjük a Tabán Iskolai Alapítványnak az utazás anyagi támogatását.2013. június 21. péntek - 10:13:50 by webmester
Posted in Misc | Comments: 36 |     Nyomtatóbarát változat    Csóti Kristóf eredményei a Kálti Márk történelem versenyen és a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen

Május 12-én rendezték Budapesten a Kálti Márk Történelem Verseny országos döntőjét.
Az előzetes sikeres fordulók után, erre Csóti Kristóf 5. b osztályos tanuló kapott meghívást az iskolánkból. Szorgalmas, lelkiismeretes felkészülésének meg is lett az eredménye:
I. helyezést ért el. A felkészítésben segítette történelemtanára : Ótott IldikóKristóf sikerei folytatódtak május 25-én. Ekkor került sor a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjére. Ide a megyei forduló eredményével került be a tanuló.
Már alsós korában, Dobor Ágnes tanítványaként is rendre a legjobbak között szerepelt a helyesírási versenyeken. Most életében először az országos fordulón, megyénket képviselve is megmutatta, milyen tehetséges diák. 99 %-os teljesítményével II. helyezést ért el ezen a színvonalas, igen rangos eseményen. Felsőben Ótott Ildikó vette át e tehetségünk felkészítését. Külön meg kell köszönni Kristóf családjának a példaértékű segítséget a felkészülésben és a versenyekre való kísérésben.2013. június 04. kedd - 12:33:01 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    TITOK történelem verseny eredmények

A Titok Oktatásszervező Bt e tanévben is elindította hagyományos ötfordulós történelem levelező versenyét. Az 5. b osztályból 4 csoport jelentkezett, s dolgozta végig lelkiismeretesen a tanévet. A kitartó, remek munkának meg is lett az eredménye, a következő helyezéseket érték el a tanulók:
Szűcs Liliána – Kovács Noémi – Molnár Bella 3. hely ( 99,2%)
Bodó Bálint – Csóti Kristóf 4. hely (98,8 %)
Greksa Nóra – Kisdi Zsófia 5. hely ( 98,4 % )
Kuba Kata – Tóth Viktória 7. hely ( 97,6 %)
Felkészítőjük, segítőjük: Ótott Ildikó történelemtanár2013. június 04. kedd - 12:29:46 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    Európai iskolagyümölcs-program!Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott,
európai iskolagyümölcs-programban!
Iskola-alma.hu

2013. május 28. kedd - 14:38:26 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    Curie kémia emlékverseny országos döntője


Május 11-én szombaton került megrendezésre a Curie kémia emlékverseny országos döntője Szolnokon, a Szent Tamás Görög Katolikus Általános Iskolában.

A területi döntőről Horváth János, iskolánk 7. b osztályos tanulója jutott be erre a rangos megmérettetésre.
A verseny megnyitóját a városháza dísztermében tartották meg. Innen a versenyzők busszal mentek az iskolához, ahol 90 perc állt rendelkezésükre a feladatsor megoldására.
Ezután a tornateremben látványos és hangos kémiai kísérleteket nézhettek meg.

Tanulónk a hetedik évfolyamosok között az 5. helyezést érte el.

Köszönet felkészítő tanárának,
Sós Máriának, akinek áldozatos munkája lehetővé tette ezt a sikeres szereplést.

Eredmények

2013. május 16. csütörtök - 14:30:40 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    Kérjük Önöket, hogy az adójuk 1%-ával támogassák iskolánk alapítványát!

Szegedi Tabán Iskolai Alapítvány

Adószám: 19082837-1-06

 

Szegedi Tabán Iskolai Alapítvány

Adószám: 19082837-1-06

A támogatásukat előre is köszönjük!2013. május 14. kedd - 15:40:35 by webmester
Posted in Misc | Comments are turned off for this item |     Nyomtatóbarát változat    Oldal:   <<        >>