Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: Hírek

Felújítások

Kedves Szülők!

Iskolánk energetikai felújítása a végéhez közeledik. Nehéz négy hónapon vagyunk túl. Nem volt könnyű időszak ez a pedagógusok, az iskolavezetés, a technikai dolgozók, a tanulók és a szülők számára sem. Nyílászárók cseréje, a teljes fűtési rendszer elbontása és újraszerelése, napelemek felszerelése, teljes külső szigetelés, a lámpatestek cseréje és külső-belső festés zajlott az épületben, miközben folyt a tanítás.
Mi, a Tabán Általános Iskola dolgozói arra törekedtünk, hogy a zavaró körülmények ellenére a lehető legkevesebbet érezzenek meg ebből a gyermekek és a szülők.
Az iskola munkatársai nevében szeretném megköszönni azt a támogatást, megértést, amit mindvégig tapasztaltunk az Önök részéről. Erőt adtak nekünk a nehézségek leküzdésében.
Kedves Szülők! A műszaki átadáshoz közeledve úgy látjuk, hamarosan itt az idő, amikor munkájukkal is segíteni tudnak nekünk. A megújult, megszépült, korszerű épületet alaposan ki kell takarítani, vissza kell állítani a megszokott igényes, esztétikus környezetet. Kérem Önöket, hogy a téli szünet után, az osztályfőnökökkel egyeztetve segítsenek nekünk ebben.
Támogatásukat megköszönve, az iskola minden dolgozója nevében kívánok Önöknek és családjuknak sok örömöt, az új esztendőre békességet, boldogságot és jó egészséget!

Flachné Vidéki Katalin
intézményvezető


2018. december 11. kedd - 09:38:52 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Kőrösy közgazdász verseny

A X. Kőrösy Közgazdászpalánta versenyen iskolánk csapata 1. helyezést ért el, valamint az előzetes meseíró feladatért különdíjban részesült.
A csapat tagjai: Barta Máté, Michl Marcell, Szenczi Kristóf, 8.a osztályos tanulók. Felkészítők: Machánné Tatár Rita és Szilágyi Gábor.
Munkájukhoz szívből gratulálunk!

2018. december 07. péntek - 08:15:50 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Mátyás király történelmi vetélkedő

Mátyás, a király történelmi vetélkedő


2018. november 30-án a Somogyi-könyvtárban került megrendezésre a Mátyás király emlékezetére rendezett történelmi vetélkedő.
Iskolánk 6.b osztályos három fős csapata a 27 induló csapatból I. helyezést ért el.
A csapat tagjai:
Papp Eszter
Kádár Dávid
Felföldi Bálint Bertalan

Felkészítő tanáruk: Hajdúné Kovács Júlia
Eredményükhöz gratulálunk és további sikereket kívánunk!
2018. december 03. hétfő - 15:28:35 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Énekkar kirándulás

Iskolánk énekkara október 7-9-ig Szlovákiában vett részt egy koncerttel, baráti találkozóval egybekötött kiránduláson. Első állomásunk Világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság volt, ahol egy 11.-es fiú mesélte el az Apátság történetét élvezetes előadással. Délután Komáromban megtekintettük a Monostori erődöt, ahol kipróbáltuk az akusztikát, majd végigjártuk az épületeket. Másnap reggeli után Bősnél végignéztünk egy hajóátemelést, majd Pozsony titkaival ismerkedtünk. Délután Nagyszombatban tettünk sétát.
Harmadik nap izgatottan vártuk a gútai kirándulást. Megható volt az a vendégszeretet, ahogyan fogadtak bennünket Gútán, a Corvin Mátyás Általános Iskolában. Emlékezetes marad a közös október 6-i ünnepség, amit énekkarunk szereplésével és közös népdalénekléssel zártunk. A közös éneklés, új kapcsolatok, rengeteg élmény köti ezek után össze a két iskola diákjait. Reménykedünk a találkozás megismétlésében.
Szeretnénk köszönetet mondani a Bethlen Gábor Alapítvány pályázatának, a Szeged Megye Jogú Város Önkormányzatnak, a Szegedi Tabán Iskolai Alapítványnak és a szülőknek, hogy anyagilag támogatták énekkaros diákjainkat.

2018. november 27. kedd - 10:03:55 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Logopédus

Tisztelt Szülők!

Iskolánkban a logopédiai szakellátást utazó gyógypedagógus látja el. Elérhetőségéről tájékozódhat a jobb oldali menüben Iskola/Logopédus menüpont alatt.

2018. november 20. kedd - 14:27:08 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Előadás és szülői fórum2018. november 19. hétfő - 11:14:26 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Tabán nyílt nap2018. november 14. szerda - 13:09:17 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Elektronikus napló

Tisztelt Szülők!


Iskolánkban bevezetésre kerül az E-Kréta nevű elektronikus napló. A szülői hozzáféréseket folyamatosan generáljuk, legkésőbb november 23. péntekig mindenki megkapja a hozzáférést. Addig kérjük türelmüket.

E-Kréta elérhetősége: https://klik029672001.e-kreta.hu
A jobb oldali menüben is megtalálható az "Elektronikus napló" menüpontban.
Kérjük, ne keressenek rá a Google-ben az E-Krétára, mert számos iskola használja ezt a rendszert, így egy véletlenszerű iskolának a naplóját fogja megjeleníteni.
A felületen egy bejelentkező képernyő fogadja önöket. Győződjenek meg róla, hogy szerepel a tetején a Tabán Általános Iskola és AMI név. A kiadott felhasználónevet és jelszót ebbe az ablakba kell beírni, ezután lehet használni a naplót.
Ha segítségre van szükségük az elektronikus napló használatához, a rendszer kézikönyvét a következő linkjén olvashatják:
Kézikönyv

2018. november 13. kedd - 10:44:50 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    SzeReTeD labor

TABÁNOSOK A SzeReTeD Laborban:
BONCOLTUNK, FEKETE KIGYÓT GYÁRTOTTUNK, LÁNGOLTUNK, ÉGNEK ÁLLT A HAJUNK, és sok csodát láttunk…

7. évfolyamosok:
Tantárgy: Fizika
Foglalkozás címe: ELEKTROSZTATIKUS ALAPJELENSÉGEK (tanár: Fónadné Csukás Andrea)
Tantárgy: Kémia
Foglalkozás címe: KÍSÉRLETEK AZ ÉGÉSSEL KAPCSOLATBAN (tanár: Sós Mária)
8. évfolyamosok:
Tantárgy: Biológia
Foglalkozás címe: SERTÉSSZÍV VIZSGÁLATA (tanár: Lakatosné Szécsényi Ildikó)
Tantárgy: Kémia
Foglalkozás címe: KÍSÉRLETEZÉS A BÁZISOK KELETKEZÉSÉVEL (tanár: Sós Mária)


2018. november 12. hétfő - 11:44:09 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Természettudományos Kalandtúra

Természettudományos Kalandtúrán voltak a Tabános diákok

Immár harmadszor vettünk részt a SZeReTeD (Szegedi Regionális Természettudományos Diáklabor) által szervezett Természettudományos Kalandtúrán.
2018. október 12-én regionális verseny keretében tanulóink bejárták Szegedet, 12 állomáshelyen érdekes feladatokat oldottak meg.
A nyolcadikos tanulóink nagyon ügyesen helyt álltak, csak egy pontot vesztettek és az előkelő 2. helyen végeztek.
A csapat tagjai: Gyukics Kíra, Michl Marcell, Reiter Péter, Szenczi Kristóf és Török Péter
Negyedik osztályos tanulóink emléklapban részesültek teljesítményükért.
Iskolánkat képviselte Araczki Ákos, Kalmár Viola, Oros Laura, Szathmáry Zalán és Vajda Noel.
A verseny végén izgalmas kísérleteket néztek meg az Szegedi Tudomány Egyetem Fizika tanszékén.
Nagyon örülünk, hogy ezen a tudománynépszerűsítő programon részt vehettünk.2018. november 07. szerda - 11:55:21 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Oldal:   <<        >>