Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: Hírek

Az oldal cookie-kat használ a működéséhez. A weboldal használatával ön elfogadja, hogy az oldal cookie-kat tároljon a számítógépén.

Programok leendő elsősöknek2020. január 22. szerda - 07:40:15 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Művészeti térítési díjak

Művészeti térítési díj befizetésére az alábbi időpontokban lesz lehetőség:

január 14. (kedd) 8.00 - 15.00
január 16. (csütörtök) 14.00 - 17.00 (ez az ebédbefizetés második napja is egyben)

2020. január 06. hétfő - 09:36:41 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Escargo

Iskolánk és a Színház és Filmművészeti Egyetem együttműködési megállapodásának köszönhetően december 16-án, az Alapfokú Művészeti Iskola DRÁMA TANSZAK tanulói két országosan minősített "interaktív szobaszínház" produkció részesei lehettek. Az alsó tagozatosok A világ legzenésebb meséje, a felsősök pedig a Toldi című előadás nézői-szereplői voltak. A két előadást a pécsi Escargo Hajója Társulat pécsi és budapesti művészek előadásában élvezhették a gyerekek. Érdekes és kellemes drámaórák voltak, köszönjük!

2019. december 17. kedd - 13:59:43 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Kemes Utcai Óvoda karácsonyi ünnepség

Iskolánk 4.b osztályos tanulói december 12-én, immár harmadik éve, a szegedi Kemes Utcai Óvoda karácsonyi ünnepségén színvonalas műsorral lepték meg az ovisokat. A picurkák vastapssal és ovációval köszönték meg a műsort, a szereplők pedig meglepetés csokit kaptak. Köszönjük a meghívást és a kedves fogadtatást.2019. december 17. kedd - 13:58:21 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Diákvállalkozás

Újabb sikerek a gazdasági ismeretek oktatása terén:

A Diákvállalkozások Regionális Versenyén iskolánk csapata a „Legjobb diákvállalkozás” díjat nyerte el. Köszönjük az iskola alapítványának a regisztrációban és részvételben nyújtott anyagi támogatást. Szintén köszönjük azoknak a szülőknek is a segítséget, akik hozzájárultak a sikerhez azzal, hogy lehetővé tették a vásárba való eljutást, a termékek szállítását.
Felkészítő: Machánné Tatár Rita
Kísérő: Karácsonyiné Fehérvári Szilvia
Gratulálunk a szép teljesítményhez!2019. december 17. kedd - 07:56:34 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Időspirál

Tudósítás az „Időspirálról”

Egy novemberi délutánon ismét különleges programra invitált bennünket Marika néni. Több diáktársammal együtt Hódmezővásárhelyre, a Szent István Általános Iskolába látogattunk el. Itt zajlott ugyanis a Matematika és kémia kedvelők klubjának Időspirál című rendezvénye.
A hetedik és nyolcadik osztályosok kémia tudásukat tesztelhették és fejleszthették, molekulákkal kísérleteztek. Az ötödikes, hatodikos gyerekek, azaz mi, tableteken dínókat kelthettünk életre, melyeknek a csontvázát is láthattuk a képernyőn. Sőt, egyes dínókat az asztalon meg is lehetett sétáltatni. És volt még egy élmény, amit mindenki átélhetett. Nagyon izgalmas volt, mert felpróbálhattunk egy VR szemüveget. Ezzel virtuális kirándulást tettünk az óceánban, és érdekes tengeri állatokkal ismerkedtünk meg. Néhány társunkat bekapta egy cápa, s voltak, akik nekimentek egy óriási sziklának. Legtöbbünknek annyira tetszett ez a játék, hogy újra ki akartuk próbálni. Voltak olyan szerencsések, akiknek sikerült is „repetáznia”.
A félelmetes kalandok után, a program befejeztével azonban mindenki épen, egészségesen, és nem mindennapi élményekkel a tarsolyában térhetett haza.
2019. december 11. szerda - 10:34:19 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Versenyeredmény

A XI. Kőrösy Közgazdászpalánta verseny döntőjébe iskolánkból két csapat jutott be, mindannyian eredményesen szerepeltek. A 8.b osztályos tanulók a 2. helyezést érték el.
A csapat tagjai: Kónya Blanka, Kovács Dorka, Szabó Judit
Felkészítő: Machánné Tatár Rita
Munkájukhoz szívből gratulálunk!2019. december 07. szombat - 12:26:51 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Télapó

December 5-én reggel a Télapó elküldte futárát egy nagy doboz csokoládéval. A gyerekek hatalmas örömmel fogadták. Köszönjük a Colibri 90 Kft-nek a meglepetést.


2019. december 05. csütörtök - 14:45:19 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Versenyeredmény

Görgey Artúr Történelemverseny

2019. november 29-én a Dugonics András Piarista Gimnáziumban II. Rákóczi Ferencre emlékeztek magyarországi és határon túli 7. és 8. osztályos három fős iskoláscsapatok.
A 33 induló csapatból iskolánk 7.b osztályából a Rákócziak nevet viselő csapat 11. helyezést ért el. A csapat tagjai: Papp Eszter, Kádár Dávid és Felföldi Bálint Bertalan voltak.
Felkészítőjük Hajdúné Kovács Júlia tanárnő.
Szeretettel gratulálunk!

2019. december 02. hétfő - 15:09:47 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Elérhetőség változása

2019.11.21-től megváltozott iskolánk emailcíme:


2019. november 21. csütörtök - 10:01:39 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Oldal:       >>