Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: Hírek

Az oldal cookie-kat használ a működéséhez. A weboldal használatával ön elfogadja, hogy az oldal cookie-kat tároljon a számítógépén.

Városi beiskolázási támogatás

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS
POLGÁRMESTERE
6720 Szeged, Széchenyi tér 10.

2020-AS BEISKOLÁZÁSI TÁMOGATÁS SZEGEDEN


Kedves Szegedi Szülő!
Az iskolák bezárása a veszélyhelyzet miatt minden család életében komoly felfordulást okozott. Egyik pillanatról a másikra kellett átállni a digitális, online oktatásra. Ez új kihívást jelentett a diákoknak, a szülőknek és a tanároknak egyaránt. Hálásak vagyunk Önnek, hogy az oktatási intézmények kényszerszünete idején is gondoskodtak gyermekük tanulásáról! Sőt, ebben a rendkívüli időszakban még nagyobb felelősség hárult minden szülőre.
A koronavírus járvány egész városunknak nagy megpróbáltatásokat jelent, komoly veszteségeket okozott az önkormányzatunknak is. A bajt csak tetézte, hogy a kormány újabb forrásokat vont meg a városunktól a válság idején. Eddig 5 milliárd forintos hiányunk keletkezett a járvány miatt, de számunkra továbbra is kiemelten fontos, hogy a szegedi családokat támogatni tudjuk, különösen ebben a nehéz helyzetben. Szeged egy szolidáris város, amely akkor segít, amikor a legfontosabb, a legnagyobb szükség van rá. Ezért a városvezetés úgy döntött, hogy az önkormányzat nehéz anyagi helyzete ellenére is fenntartja a tavalyi évben bevezetett tanévkezdési támogatást.
2020-ban is minden 1-8. évfolyamos, állandó szegedi lakhellyel rendelkező gyermek tanévkezdését 10 ezer forintos támogatással segítjük a szolidaritás jegyében!
Ahhoz, hogy a 2020-2021-es tanévben az 1-8. évfolyamos gyermekük után járó 10 ezer forintot megkaphassák, kérem, hogy az igénylésüket az ügyfélkapus regisztrációt követően a www.szegedvaros.hu honlapon tegyék meg!
Reméljük, a járvány lecsengésével a gyerekek is mielőbb visszatérhetnek az iskolákba, ahol szép eredményeket érnek majd el! Sok sikert kívánunk Önöknek az új tanévben is!
Szeged, 2020. május 27.
Üdvözlettel:
Dr. Botka László


2020. május 28. csütörtök - 08:12:42 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Tanév végi tudnivalók

TANÉV VÉGI TUDNIVALÓK


- Június 2-tól minden iskola maga oldja meg a tanulók felügyeletét a szülők igénye szerint. DE: MARAD A TANTERMEN KÍVÜLI DIGITÁLIS MUNKAREND! A felügyeletet igénylő gyerekekkel itt 5 fős csoportokban, a járványügyi előírások betartásával kell foglalkozni, és felzárkóztatást, rendszerezést, ismétlést végezni. Itt segítséget adhatunk a digitális oktatásban kapott feladatok megoldásában is. A felügyeletet igényló gyerekeknek a szülők kérhetnek étkezést is az ETELKA modulon keresztül. A szervezési feladatok miatt kérjük a szülőket, hogy a felügyeleti igényüket a megelőző hét csütörtökig jelezzék emailen. A gyerekek hozzanak magukkal arcmaszkot! Kézfertőtlenítő lesz a bejáratnál, az ebédlőben, szappan a mosdókban.

- Június 15-30. között is az iskola biztosítja a tanulók felügyeletét a korábbi évekhez hasonlóan, de már nem tanulással, hanem kötetlen foglalkozásokkal, játékkal, minél többet a szabadban, kis csoportokban. Ezen igények felmérését az osztályfőnökök végzik június 11-ig!


- BALLAGÁSI ÜNNEPSÉG, TANÉVZÁRÓ ÜNNEPSÉG NEM LESZ. A nyolcadikosoknak az udvaron, osztályonkénti bontásban, a védőtávolság megtartásával átadjuk a bizonyítványokat, később egyeztetett időpontban. Itt adhatjuk át a kitüntetéseket is. Ezen szülők nem vehetnek részt! Az alsóbb évfolyamokon a bizonyítványokat szeptemberben adjuk át, az év végi osztályzatokról a Krétában kapnak tájékoztatást.


Flachné Vidéki Katalin
intézményvezető


2020. május 22. péntek - 08:48:15 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Könyvtári könyvek visszahozatala

Kedves Szülők és Gyerekek!


A tartós tankönyvek és a könyvtári kölcsönzések visszahozásának időpontjai:
2020. június 10: a 3. és 4. évfolyam 11-16 óráig az iskola könyvtárába
2020. június 11: az 5. és 6.évfolyam 11-16 óráig az iskola könyvtárába
2020. június 12: a 7-8. évfolyam 11-16 óráig az iskola könyvtárába
A megjelölt időpontokban kérjük a kijelölt évfolyamoktól a könyveket, de szükség szerint a többi megadott napon, időben is leadhatók a könyvtárba, gondolva a testvérekre.


2020. május 22. péntek - 08:47:25 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Változások az étkeztetésben

FIGYELEMFELHÍVÁS
KÖZÉTKEZTETÉS
tárgyában
általános iskolás, középiskolás étkezők számára
VÁLTOZÁSOK


Az NGSZ ügyfélszolgálata 2020. május 25-től továbbra is csak és kizárólag telefonon a 62/561-960-as telefonszámon és e-mailben (kozetkeztetes@ngsz.hu) érhető el, személyes ügyfélfogadásra 2020. június 15-ét követően lesz lehetőség.
Az ügyfélszolgálat „nyitvatartási” ideje is változott, hétfőtől csütörtökig 8:00-16:00 óráig, pénteken 8:00-13:00 óráig.
A ténylegesen intézményi felügyeletben lévő általános iskolai tanulók részére 2020. jú-nius 2-tól biztosított a napi háromszori (tízórai+ebéd+uzsonna) étkezés, rendelés és fizetés esetén 2020. június 26-ig.
Azon általános iskolai tanulók részére, akik nem veszik igénybe a tényleges intézményi felügyeletet, azok részére is biztosított 2020. június 2-tól a napi háromszori étkezés, rendelés és fizetés esetén 2020. június 15-ig, de a megrendelt kisétkezések és főétkezés ételhordós elviteléről szíveskedjenek gondoskodni, mert a kisétkezések ételeit csomagolás nélkül tála-lásra készen az ebéddel együtt tudják átvenni. A csak ebéd rendelése továbbra is megenge-dett, tisztelettel kérem a szülőket, törvényes képviselőket, hogy a rendelés során erre figyel-jenek.
A júniusi étkezések befizetésére csak és kizárólag az ETELKA portálon keresztül van lehe-tőség. A háromszori étkezés rendelésre 2020. május 23-tól van lehetőség a portálon, ezért ha hamarabb adta le rendelést és háromszori étkezést szeretne, kérem szíveskedjen a portá-lon módosítani rendelését.(Új regisztrációs igény küldhető a kozetkeztetes@ngsz.hu e-mail címre a gyermek adatainak és a regisztrálni kívánt e-mail cím megadásával).
Ingyenes étkező esetén a június havi étkezés továbbra is az ETELKA portálon vagy e-mail-ben rendelhető meg.
A változásokat nem érintő tárgykörökben a már kihirdetett Figyelemfelhívásban leír-tak maradnak érvényben további tájékoztatásig.

2020. május 21. csütörtök - 16:12:04 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Agóra nyári tábor

JELENTKEZÉS AZ ÖNKORMÁNYZATI NAPKÖZIS TÁBORBA


Jelentkezési lapok letölthetők az iskola honlapjáról, vagy átvehetők az iskola portáján kinyomtatott formában munkanapokon 8:00-17:00 között. A kitöltött jelentkezési lapokat az iskola portáján lehet leadni munkanapokon 8:00-17:00 között 2020. május 26-ig.
Kérem, alaposan olvassák át a tájékoztatót!

Tájékoztató

Jelentkezési lap Az iskolában kell leadni május 26-ig

Adatlap A tábor helyszínén kell leadni az első napon.

2020. május 21. csütörtök - 14:28:34 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Felvett elsősök listája

2020-2021.
Első osztályosok névsora


1.A
Osztályfőnök: Ormódi Béláné
Napközis nevelő: Tóth Szilvia


1. Bereczki Tamara
2. Borbély Hannna
3. Bruckner Éva Eszter
4. Csamangó Bercel
5. Csercsics Míra
6. Gajdacsi Hanna
7. Hódi Gergely
8. Kiss Vanessza
9. Koncsek Milán
10. L.Nagy Dóra
11. Lenhardt Zoé
12. Makan Kornél
13. Mokánszky Nolen
14. Nyúl Luca
15. Nyúl Péter
16. Sipos Zalán
17. Stránszki Norbert
18. Tokodi Ármin
19. Tóth Hunor
20. Vég Petra Nóra


1.B
Osztályfőnök: Dobor Ágnes
Napközis nevelő: Szabóné Erdődi Emese


1. Baranyi-Skultéti Ágnes
2. Csiszár Zsanett
3. Erdei Kálmán
4. Fekete Bence
5. Finta Erik Tamás
6. Greksa Szofia
7. Greksa Viktória
8. Horváth Patrik
9. Juhász Jázmin Napsugár
10. Kiss Viktória
11. Koncsek Ábel
12. Lovas Panna
13. Marton Emma
14. Németh Milán Tamás
15. Ottlecz Noel
16. Petróczy Máté
17. Rácz Bence Ferenc
18. Rácz Réka
19. Szabó Kincső
20. Szélpál Dóra
21. Szilágyi Márton
22. Takács Patrik
23. Torma Ábel
24. Urbán Laura Eszter


1.C
Osztályfőnök: Bódiné Papp Gabriella
Napközis nevelő: Petri Ilona


1. Bálint Emma Izabella
2. Berta Léna
3. Borbély Zoé
4. Cserháti Kála
5. Horog Milán
6. Kisvárdai Panka
7. Kolompár Milán
8. Kovács Gergő
9. Lakatos Alisa
10. Lalia Anna
11. Márkus Boglárka
12. Molnár Szabolcs
13. Monostori Zalán
14. Riskó Ádám Antal
15. Szabó Lilla Mónika
16. Tomán Tonuzóba
17. Vámos Norbert
18. Vitéz Martin
19. Zámbó Zsófia Éva


2020. május 21. csütörtök - 13:20:28 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Köszönet

Tisztelt Szülők!


Váratlanul, minden előkészület nélkül kellett belevágnunk a tantermen kívüli digitális oktatásba. Komoly feladatot rótt ez a helyzet mindenkire: gyermekre, szülőre, pedagógusra egyaránt. Kezdetektől biztos voltam abban, hogy kollégáim – ahogy mindig – igyekeznek kihozni a legjobbat ebből a helyzetből is. Abban is bíztam, hogy a családok többsége – gyermekük érdekében – mellénk áll, támogatja és segíti a helytállást. És nem utolsó sorban bíztunk mindannyian abban, hogy a felnőttek közös eddigi erőfeszítései meghozzák gyümölcsüket, és gyermekeink is felelősen állnak hozzá, és felnőnek a feladathoz.
Embert próbáló időket élünk, és ezt a próbát Önök is, mi is kiálltuk. Az elismerő szavak mindenkinek jól esnek, szükségünk van rá, hogy újult erővel folytassuk a munkát.
Engedjék meg, hogy kollégáim nevében én is megköszönjem támogatásukat, segítségüket, mert ez az eredményes munka csak összefogással jöhetett létre.
A továbbiakhoz minden gyermeknek, szülőnek, pedagógusnak sok erőt kívánok, és mindenek előtt jó egészséget!

Szeged, 2020. április 29.

Tisztelettel:
Flachné Vidéki Katalin
intézményvezető


2020. április 29. szerda - 10:27:57 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Elsősök beirakozása 2

Kedves leendő első osztályos szülők!


Felhívjuk figyelmüket, hogy az iskola körzetébe tartozó gyermekeket automatikusan felvesszük, HA JELEZTÉK BEIRATKOZÁSI SZÁNDÉKUKAT AZ ISKOLÁNÁL (személyes beiratkozás, e-Kréta beiratkozás, szándéknyilatkozat). Amennyiben a gondviselő semmilyen módon nem jelzi beiratkozási szándékát, NEM ÁLL MÓDUNKBAN felvenni a gyermeket.


2020. április 28. kedd - 12:33:04 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Művészeti Iskola jelenkezés

Tisztelt Szülők!

A mai naptól lehet jelentkezni iskolánk művészeti iskolájába a 2020/2021-es tanévre vonatkozóan. A jelentkezési lapot letölthetik alább. Kérjük töltsék ki, majd szkennelt vagy fényképezett formában küldjék el iskolánk emailcímére. Amennyiben technikai akadályokba ütköznek az iskola portáján is kérhetnek jelentkezési lapot, továbbá ott személyesen le is adhatják.

Kérjük leendő elsőseinket, hogyha szeretnének művészeti iskolánkba is járni, ők is ezt a jelentkezési lapot töltsék ki.

Határidő: április 30.
Határidő leendő elsőseinknek: május 15.


muveszeti-jelentkezes.pdf

2020. április 08. szerda - 14:10:28 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztatók a távoktatással kapcsolatban.

adatketeles-202004-1.pdf

adatketeles-202004-2.pdf

2020. április 08. szerda - 13:12:07 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Oldal:       >>