Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: Hírek

Az oldal cookie-kat használ a működéséhez. A weboldal használatával ön elfogadja, hogy az oldal cookie-kat tároljon a számítógépén.

Művészeti pótbefizetés

A művészeti iskola térítési díjának pótbefizetése 2019. január 22-én, kedden lesz 14.00 és 17.00 óra között. Ezen időpont után befizetésre nem lesz lehetőség.

2019. január 16. szerda - 08:10:06 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Diákvállalkozások Regionális Versenye

Újabb sikerek a gazdasági ismeretek oktatása terén:

A Diákvállalkozások Regionális Versenyén iskolánk csapata a „Legjobb eladó” díjat nyerte el. Köszönjük az iskola alapítványának a regisztrációban és részvételben nyújtott anyagi támogatást. Szintén köszönjük azoknak a szülőknek is a segítséget, akik hozzájárultak a sikerhez azzal, hogy lehetővé tették a vásárba való eljutást, a termékek szállítását. Felkészítő: Machánné Tatár Rita Gratulálunk a szép teljesítményhez!2019. január 09. szerda - 09:18:53 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Művészeti térítési díj

A művészeti térítési díj befizetése 2019. január 15-én, kedden lesz a gazdasági irodában.

2019. január 03. csütörtök - 13:51:49 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Luca nap

December 13.

Csütörtök reggel az iskola portáján izgatott anyukák, nagymamák várták, hogy a portás beengedje őket. A kezükben tálca vagy doboz, bennük illatozó pogácsák, kisebbek és nagyobbak. De miért? Iskolánk DÖK hagyománya, hogy ezen a napon LUCA pogácsát vásárolhatnak tanulóink. Már első szünetben kiderült, kinek lesz ANNA, ÁGNES, BEÁTA……vagy ALADÁR, ÁKOS,BÉLA…. a feleségének vagy a férjének a neve. Volt olyan tanuló akinek pénz , de ha esetleg üres volt a pogi, azt is jóízűen elfogyasztották a diákok.

Köszönjük: Patyi Ditta, Hopkáné Szőke Andrea, Ferenczi Zsuzsanna, Maszong Gáborné Cseri Irén, Bitó Katalin, Kovács Zsigmondné Herendi Nóra, Laták-Bucs Renáta, Biczókné Molnár Zsuzsanna, Elhardtné Simon Anita, Sárdi Izabella, Ottlik Annamária, Virág Barbara, Földházi András, Kádárné Ferenczi Zsuzsanna, Nagy Szilvia, Szabó Mária, Vecsernyés Józsefné Kovács Rita, Cvijin Hajnal, Szemendri Beáta, Gábor Gerda, Surányi Bettina anyukáknak, nagymamáknak és kettő tanítványunknak, akik a pogácsa sütését vállalták.
Kívánjuk nekik: Luca, Luca tizenhárom, kedves gazda, Isten áldjon! Spájzod legyen mindig tele, szerencse is férjen bele!
A diákönkormányzat vezetői: Gégény Gáborné Juli és Ormódi Béláné Csilla
tanárnők


2018. december 19. szerda - 11:01:01 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Megyei matematikaverseny

Szabó Judit a megye legjobb matekosai között

Megyei Matematikaverseny Csongrád megyei döntőjén Szabó Judit 7.b osztályos 2. helyen végzett!
Szeretettel gratulálunk, és további sikereket kívánunk Juditnak!

2018. december 18. kedd - 07:55:01 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Abigél Országos Táncverseny

A Tabán Általános Iskola néptánc csoportja részt vett az 2018.12.08-án az Újfehértón megrendezett Abigél Országos Táncversenyen. A gyerekek gyönyörű eredményeket értek el. Sári Luca és Némedi Balázs aranyérmet, Tóth Piroska és Dombi Levente ezüstérmet kapott szóló kategóriában. A csoportvezető Szabóné Z. Nagy Diána a koreográfiáért aranyéremben részesült. A csoport a bemutatott táncokért ezüstminősítést nyert, amit 6 kupával jutalmaztak.
A domaházi táncért a csoportvezető koreográfusi különdíjban részesült, a szenior kategóriában a legstílusosabb előadásért kapott különdíjat. A leghagyományőrzőbb közösség díjat is elhozhatták a művészetis gyerekek. Köszönjük a Szegedi Tankerületi Központ támogatását.2018. december 12. szerda - 13:02:06 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Felújítások

Kedves Szülők!

Iskolánk energetikai felújítása a végéhez közeledik. Nehéz négy hónapon vagyunk túl. Nem volt könnyű időszak ez a pedagógusok, az iskolavezetés, a technikai dolgozók, a tanulók és a szülők számára sem. Nyílászárók cseréje, a teljes fűtési rendszer elbontása és újraszerelése, napelemek felszerelése, teljes külső szigetelés, a lámpatestek cseréje és külső-belső festés zajlott az épületben, miközben folyt a tanítás.
Mi, a Tabán Általános Iskola dolgozói arra törekedtünk, hogy a zavaró körülmények ellenére a lehető legkevesebbet érezzenek meg ebből a gyermekek és a szülők.
Az iskola munkatársai nevében szeretném megköszönni azt a támogatást, megértést, amit mindvégig tapasztaltunk az Önök részéről. Erőt adtak nekünk a nehézségek leküzdésében.
Kedves Szülők! A műszaki átadáshoz közeledve úgy látjuk, hamarosan itt az idő, amikor munkájukkal is segíteni tudnak nekünk. A megújult, megszépült, korszerű épületet alaposan ki kell takarítani, vissza kell állítani a megszokott igényes, esztétikus környezetet. Kérem Önöket, hogy a téli szünet után, az osztályfőnökökkel egyeztetve segítsenek nekünk ebben.
Támogatásukat megköszönve, az iskola minden dolgozója nevében kívánok Önöknek és családjuknak sok örömöt, az új esztendőre békességet, boldogságot és jó egészséget!

Flachné Vidéki Katalin
intézményvezető


2018. december 11. kedd - 09:38:52 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Kőrösy közgazdász verseny

A X. Kőrösy Közgazdászpalánta versenyen iskolánk csapata 1. helyezést ért el, valamint az előzetes meseíró feladatért különdíjban részesült.
A csapat tagjai: Barta Máté, Michl Marcell, Szenczi Kristóf, 8.a osztályos tanulók. Felkészítők: Machánné Tatár Rita és Szilágyi Gábor.
Munkájukhoz szívből gratulálunk!

2018. december 07. péntek - 08:15:50 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Mátyás király történelmi vetélkedő

Mátyás, a király történelmi vetélkedő


2018. november 30-án a Somogyi-könyvtárban került megrendezésre a Mátyás király emlékezetére rendezett történelmi vetélkedő.
Iskolánk 6.b osztályos három fős csapata a 27 induló csapatból I. helyezést ért el.
A csapat tagjai:
Papp Eszter
Kádár Dávid
Felföldi Bálint Bertalan

Felkészítő tanáruk: Hajdúné Kovács Júlia
Eredményükhöz gratulálunk és további sikereket kívánunk!
2018. december 03. hétfő - 15:28:35 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Énekkar kirándulás

Iskolánk énekkara október 7-9-ig Szlovákiában vett részt egy koncerttel, baráti találkozóval egybekötött kiránduláson. Első állomásunk Világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság volt, ahol egy 11.-es fiú mesélte el az Apátság történetét élvezetes előadással. Délután Komáromban megtekintettük a Monostori erődöt, ahol kipróbáltuk az akusztikát, majd végigjártuk az épületeket. Másnap reggeli után Bősnél végignéztünk egy hajóátemelést, majd Pozsony titkaival ismerkedtünk. Délután Nagyszombatban tettünk sétát.
Harmadik nap izgatottan vártuk a gútai kirándulást. Megható volt az a vendégszeretet, ahogyan fogadtak bennünket Gútán, a Corvin Mátyás Általános Iskolában. Emlékezetes marad a közös október 6-i ünnepség, amit énekkarunk szereplésével és közös népdalénekléssel zártunk. A közös éneklés, új kapcsolatok, rengeteg élmény köti ezek után össze a két iskola diákjait. Reménykedünk a találkozás megismétlésében.
Szeretnénk köszönetet mondani a Bethlen Gábor Alapítvány pályázatának, a Szeged Megye Jogú Város Önkormányzatnak, a Szegedi Tabán Iskolai Alapítványnak és a szülőknek, hogy anyagilag támogatták énekkaros diákjainkat.

2018. november 27. kedd - 10:03:55 by webmester
Posted in Misc | Comments: 0 |     Nyomtatóbarát változat    Oldal:       >>